Вие се наоѓате: Филери > Liquid Facelift

Liquid Facelift

Освен мускулните контракции и скратувањето на миофибрилите за стареењето на лицето се одговорни и губитокот на колаген и еластин како и намалување на подкожното масно ткиво, како последица на што доаѓа до виснување на кожата.

После Ботокс инјектиранјето лекарот продолжува со филери.

Зони кои се цел на полнење се вдлабнатините, длабоките брчки и нарушените природни облини на лицето. Полнењето на образите ги нагласува јагодиците. Пополнуванје на бравата и страницните триаголници ја враќа првобитната младешка линија на долната вилица.

Полнење на длабоките назолабијални брчки и брчките кои се спуштаат странично од усните агли, усните и регионот околу нив, веѓите и вдлабнатите подочници, темпоралните вдлабнувања, се измазнуваат  и го дополнуваат лифтингот. Ако има потреба може да се подигне и спустениот врв на носот како и длабоко поставените носни крилца.

Третманот се изведува под локална анестезија. Трае кратко, т. н. “Ручек пауза” и следниот ден пациентот мозе да продолжи со секојдневните активности.

Botox и ФилериНехируршки лифтинг (со Botox и филери)

Врати се на врвот