Вие се наоѓате: Филери > Третмани

Третмани

Пополнување и корекции на лице и врат со хијалуронска киселина Teosyal од Laboratories Teoxane, Geneva (www.teoxane.com). Teosyal е најнова генерација на ресорптивен филер кој трае 8 – 18 месеци (зависно од зоната и продуктот што се употребува). Тој е монофазен филер вo форма на гел кој задржува вода на местото на апликација и моментално го надоместува изгубениот волумен и ги намалува брчките. Инјектирање на хијалуронската киселина воедно стимулура продукција на колаген.

Процедурата се изведува во локална анестезија, сo минимално инвазивна техника, трае кратко и веднаш потоа пациентот може да продолжи со секојдневните активности.

Кои зони се корегираат

 • Пополнување на усни, враќање на првобитната оптегнатост и свежина на усните и назначување на рабовите. Може да се зголемува волуменот или само да се изврши длабока рехидратација заради подмладување. Со посебна техника се подкреваат и виснатите агли на усните и лицето делува порасположено.
 • Пополнување на комисурите (вдлабнатини кои се спуштаат од усните агли према брадата)
 • Полнење на длабоките назолабиални бразди (од носните дупки према брадата)
 • Полнење на волуменот на образите: јаболчниците или празнините под јаболчниците.
 • Полнење на слепоочните вдлабнатини (темпорални регии)
 • Полнење на веѓите заради Лифтинг ефект
 • Полнење на длабоки подочници
 • Полнење на брчките околу очите
 • Полнење на длабоките брчки меѓу веѓите и на челото
 • Полнење на нежните брчки околу устата (пушачки брчки)
 • Полнење на вовлечена брада и заоблување на контурите на лицето
 • Полнење на недостатоци на носот
 • Полнење на дупчести лузни
 • Полнење на дехидрирани раце со старечки изглед
 • Полнење на вовлечени брадавици

НЕЖНО ПОПОЛНУВАЊЕ со TEOSYAL REDENSITY PURE SENCE, ексклузивна формула на хијалуронска киселина и дермо-реструктурирачки комплекс (амино киселини, витамини, антиоксиданси, минерали, лидокаин за анестезија). Овој напреден филер овозможува намалување на сенките на лицето  и враќање на сјајот на уморната кожата. Препорачливо е во текот на годината да се направат 2 до 3 третмани за одржување на ефектот.

Пополнување на лице со хијалуронска киселинаХијалуронска киселина и волуметрија (пополнување на образите)

Врати се на врвот