Вие се наоѓате: Козметологија

Козметологија

Медицински козметички третмани се изведуваат од добро обучен тим кој работи под инструкции на дерматолог. Во комбинација со терапија препишана за дома, совет за користење на козметички препарати кои одговараат на типот на кожата, одбрани маски и процедури, веќе по првиот козметички третман има видливо подобрување на состојбата на кожата. Се користат професионални хипоалергени козметички препарати од колекциите на Др Мурад, Калифорнија. Оваа козметика е позната по револуционерниот изум на Др Мурад: внесување на овошни киселини во високи концентрации во препаратите, но, не предизвикува видливо лупење и црвенило на кожата а резултатите се очигледни, за што доби прва награда на светско ниво (www.murad.rs).

Деликатни лица за козметички третман се и луѓето кои се склони на алергиски реакции на различни хемиски супстанции и козметички препарати.

Врати се на врвот