Вие се наоѓате: Мезотерапија > Акни

Акни

Со мезотерапија се вметнуваат мали количини на лекови, минерали, аминокиселини и витамини во средниот слој на кожата, наречен мезодерм.Тие субстанции дејствуваат под површината на кожата лечејќи ги акните. Зависно од степенот на акните се припрема различна формула на коктелот кој ке биде внесен во кожата.

Инјекциите се безболни и не е потребна анестезија.Третманот трае околу 30 минути. Некои пациенти можат да имаат благо црвенило после третманот.

Степенот на акните и резултатите ќе одредат каков ќе биде понатамошниот третман со мезотерапија.

Распоред на сесиите може да е еднаш неделно или еднаш на две недели.

Современ третман на акни

Врати се на врвот