Вие се наоѓате: Мезотерапија > Anti-aging третмани

Anti-aging третмани

ANTI-AGING ТРЕТМАНИ се применуваат како инвестиција во иднината на кожата, но , во исто време даваат и веднаш видлив ефект за околината. Со додавање на органски силициум, во коктелот интензивно се стимулираат успорените клетки на продукција на колаген и се забрзува локалниот метаболизам за ресорпција на неопходните за кожа корисни материи. Посебно се препорачува на лица со генетска предиспозиција на предвремено стареење на кожата, што се приметува уште на помлади години. Мезотерапија е неопходна и кај особи кои се секојдневно повеќе изложени на сонце или други штетни влијаниа на околината врз кожата.

Сите пациенти кои се третирани со  Botox и филери треба да продолжат со мезотерапија со активни биостимулирачки коктели со цел одржување на младешкиот изглед на кожата, успорување на процесот на стварање брчки и старечки пеги.

Мезолифтинг

Врати се на врвот