Вие се наоѓате: Мезотерапија > Мезолифт

Мезолифт

МЕЗОЛИФТ се изведува на лице или тело, со цел оптегање на набраната кожа и зголемување на тонусот. Се внесуваат специјално припремени коктели од витамини, минерали, антиоксиданси, олигоелементи, хијалуронска киселина, кои ја стимулираат продукцијата на колаген и еластин.

Мезолифтинг овозможува инстант ефект на оживување на кожата. Веднаш по изведување на третманот се гледа оптегнување, осветлување, промена на бојата на кожата, лицето “зрачи” свежина. За подолготраен ефект третманот се изведува 3 пати на растојание од 2 до 3 недели. Одржување во текот на годината зависи од претходната состојба на кожата и возраста на пациентот.

Мезолифтинг

Врати се на врвот