Вие се наоѓате: Мезотерапија > Опаѓање на коса

Опаѓање на коса

Околу 40% од мажите и 50% од жените патат од опаѓање на косата на околу 50-годишна возраст. За жените претставува делумно траума а  мажите тоа го поврзуваат со губење на сексуалната привлечност и младоста.

Мезотерапијата го стопира губењето на косата со помош на серија од безболни инјекции. Тие се состојат од витамини, ДХТ блокатори и минерали кои се внесуваат директно во скалпот. На тој начин се стагнира машката ќелавост и се обновува растот на косата кај жените, настаната од разни причини.

Ги надокнадува витамините и минералите изгубени со возраста, стимулирајќи ја крвната циркулација на скалпот и обновувајќи ги влакнените фоликули.

Мезотерапијата посебно се препорачува на жени со појачано опаѓање на косата после породување, во пре и постменопауза.

Серијата од 9-12  третмани се изведува  еднаш месечно. Овие третмани истовремено ги зајакнуваат постоечките фоликули.

Врати се на врвот